RÉGEBBI AKCIÓK

2016 Május:

ingyenes csípővizsgálat akció a Ligeti Állatorvosi RendelőbenIngyenes csípővizsgálat


Szeretnénk egy örökletes genetikai betegség – a csípőízületi diszplázia - szűrésében segíteni, hogy az minél kevesebb kutyának okozzon fájdalmat, sántaságot és a teljes járóképtelenség miatt euthanasiát.

A csípőizületi diszplázia (CsD) a kutyák leggyakoribb örökletes betegsége, akár 40%-uk is érintett lehet. Minden fajtán előfordul, de legtöbbször a közepes és a nagytestű kutyákon mutatkozik meg klinikai tünetekben.

Ez egy örökletes fejlődési rendellenesség, aminek kialakulásában több hajlamosító tényező is szerepet játszik.

A betegség "örökletes" volta azt jelenti, hogy kizárólag olyan kutyák betegedhetnek meg, amelyek örökölték a betegség génjeit. A "fejlődési" megjelölés azt jelenti, hogy a betegség nem veleszületett, hanem a kutya fejlődése során fokozatosan alakul ki.


A CsD lényege, hogy a csípőcsont és a combcsont nem pontosan illeszkedik, ami a genetikailag terhelt egyedekben a születés utáni hónapokban jelentkezik. Minél lazább az izület és minél több hajlamosító tényező áll fenn, annál valószínűbb, hogy a mozgás közben pontatlanul érintkező izületi felületeken fokozott terhelés lép fel. Ennek következtében másodlagos gyulladásos-elfajulásos elváltozások alakulnak ki, amelyek erős fájdalommal és sántasággal járnak.


Hogyan jutunk diagnózishoz?


A vizsgálat egyedüli és legbiztosabb módja a helyesen kivitelezett, jó minőségű röntgen felvétel készítése, melynek a menete a következő:

A felvételhez a kutyusnak egy hanyatt fektetett, a lábakat hátra húzott és befelé fordított helyzetben kell lenni mozdulatlanul 5-10 mp-ig. Sajnos ezt a pózt a páciensek 99%-a nem viseli, így a vizsgálat előtt egy bódító „koktélt” kap kedvence, majd a vizsgálat után ébresztünk, így már saját lábán mehet haza. Az egész beavatkozás kb. 15-20 percig tart, így kérjük jelentkezzenek be időpontért. (Aznap ne kapjon enni legalább 6 órával a vizsgálat előtt, víz lehet előtte.)

Ingyenes csípőízületi diszplázia szűrés nevű akciónkban május 4-30-ig ingyenesen röntgenezzük meg a kutyusok csípőjét, hogy minél előbb kiderüljön egy esetleges elváltozás és minél előbb tudjon a gazdi segíteni kedvencének a folyamat romlásának lassításában.

Most nem kell fizetni a röntgenfelvétel elkészítéséért és értékeléséért (szoftveres értékelést is beleszámítva!) és a felvétel e-mailban való elküldéséért, csak az ilyenkor nélkülözhetetlen bódítás költségét kérjük el (ill. az esetleges CD-re írás költségét).

Ha most kéri a csípőizületi kivizsgálást ez most Önnek 6000 Ft megtakarítást jelent!


Kinek ajánljuk?


8-10 hónapos kortól, puli mérettől felfelé (különösen nagy testű idősebb kutyáknál) ill. sántaság esetén bármely fajtánál.


Telefonáljon időpontért:

26/332450 (9-12-ig és 15-18-ig)2016. Június:


Rendelőnk június 15-30-ig szívférgesség vizsgálat akciót hirdet. Rendelőnk június 15-30-ig szívférgesség vizsgálat akciót hirdet.

Ennek keretében a vércsepp vizsgálatot és az ELISA gyorstesztet INGYENESEN elvégezzük. Önnek csak a vérvétel árát (2000 Ft) kell kifizetnie, a tesztek árát mi álljuk.


További kedvezmények a megelőzéshez:


2 db Advantix vagy Advocate vásárlása esetén egy Bayer visszaszámlálót (1300 ft értékben) adunk AJÁNDÉKBA(mellyel a hatás ideje -1 hónap-pontosan nyomon követhető),


4 db Advantix/Advocate vásárlása esetén a visszaszámláló mellé még egy db Advantix/Advocate cseppet is adunk AJÁNDÉKBA.


Kérjük jelentkezzen be telefonon a viszgálatra!


Bővebben a szívférgességről >>


(Lehetőleg délutáni időpontban jöjjön, mert a mikrofilariák kimutathatósága az esti órákban jobb)

2016 Október:

Rendelőnkben október-1-től október 31-ig  a Pedigree fogászati hónap keretén belül minden kutyának, és  minden cicának is ingyenesen megvizsgáljuk a fogazatát, és 1 darab Pedigree® DentaStix® csomagot (kutya) ill. 1 doboz Whiskas fogtisztító tápot (cica) adunk ajándékba. Az ajándékok száma limitált, érdemes minél korábban bejelentkezni a vizsgálatra, vagy rendelési időben behozni kedvencét.


Szükség esetén elvégezzük a fogkőeltávolítást is, melyet korszerü ultrahangos depurátorral végzünk, és októberben a kezelés INGYENES.

A beavatkozást enyhe bódításban végezzük, majd utána felébresztjük a kutyát , így már saját lábán távozhat. Önnek csak a bódítás árát kell fizetnie.


Rendelőnkben hozzájuthat a Pedigree®  DentaStix®  -en kívül a legmodernebb enzimatikus rágócsíkhoz, különböző fogkrémekhez, ízesített szájhigiéniai oldathoz.


Jelentkezzen be rendelési időben a  06 26 332-450 számon!


(hétfőtől péntekig 9-12-ig ill. 15-18-ig, szombat: 9-12-ig)


Bővebben a fogakról >> http://tudasanyag.vorosvariallatorvos.hu/kutyaszaj.html

Ne várjuk ki azt az időt, amikor kedvencünk már nem tud járni, maga alá végzi a dolgát és meg kell válni tőle! Számunkra is szörnyű érzés, amikor a járóképtelen, mozogni nem tudó, de egyébként jó állapotú kutyusnál már csak az euthanasia jöhet szóba a hátulsó testfél működőképtelensége miatt. Mi, az állatorvosok, szeretnénk segíteni, de ehhez időben meg kell vizsgálni a kedvencüket, diagnosztizálni a problémát, hogy akár műtéti, akár gyógyszeres úton tudjunk segíteni, csökkenteni a fájdalmat, javítani a mozgásképességet, vagy legalább a hátralévő időszakban egy minőségi életet adni.

Kollégáimmal sokat gondolkodtunk azon, hogyan tudnánk a lehető legtöbbet segíteni a kutyásoknak abban, hogy megelőzhessék a leggyakrabban előforduló ilyen jellegű sántaságot. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy a legtöbb gazdinak az lenne a leghasznosabb, ha egy teljesen ingyenes röntgenvizsgálatot készítenénk a kutyus csípőjéről. (Csak a gyógyszeres bódítás, ébresztés költségeit kell állni.)

A vizsgálatot a 10-15 kg feletti kutyáknak javasoljuk, akár egészen fiatal korban is (4-6 hónapos kortól), hiszen egy korán diagnosztizált probléma esetén még időben tudunk javítani a helyzetén. Ha pedig minden rendben, akkor fellélegezhetünk, lehet sportolni, futtatni, mozgatni az ebet nyugodtan.


Hogyan jutunk diagnózishoz?

A vizsgálat egyedüli és legbiztosabb módja a helyesen kivitelezett, jó minőségű röntgen felvétel készítése, melynek a menete a következő:

A felvételhez a kutyusnak hanyatt kell feküdnie, miközben a lábait hátrafele kihúzzuk, és befelé forgatjuk a combcsontokat. Mindez csak pár másodpercig tart, de értékelhető röntgenfelvétel készítéséhez teljesen relaxált izmok kellenek, így a vizsgálat előtt egy bódító „koktélt” kap kedvence, majd a vizsgálat után felébresztjük, így már saját lábán mehet haza. Az egész beavatkozás kb. 15-20 percig tart, így kérjük, jelentkezzenek be időpontért. (Aznap ne kapjon enni a kutyus legalább 6 órával a vizsgálat előtt, de víz lehet előtte.)
A vizsgálatokat nagyfrekvenciás röntgengéppel és a világ legjobb digitális állatorvosi röntgen hívójával végezzük.

Ingyenes csípőízületi diszplázia szűrés nevű akciónkban január 10-31-ig ingyenesen röntgenezzük meg a kutyusok csípőjét, hogy minél előbb kiderüljön egy esetleges elváltozás, és minél előbb tudjunk segíteni kedvencének a folyamat romlásának lassításában.

Most nem kell fizetni a röntgenfelvétel elkészítéséért és értékeléséért (szoftveres értékelést is beleszámítva!) és a felvétel e-mailban való elküldéséért, csak az ilyenkor nélkülözhetetlen bódítás költségét kérjük el (ez testsúlytól függően 5-8000 Ft) ill. ha a gazdi hivatalos igazolást kér a vizsgálatról (2000 Ft).


Ha most kéri a csípőíizületi kivizsgálást
ez most Önnek 6000 Ft megtakarítást jelent!


Önnek MOST csak a bódítás költségét kell kifizetni és időpontot foglalni az Önhöz közelebbi rendelőben:

Mi az a csípőízületi diszplázia?

A csípőízületi diszplázia (CsD) a kutyák leggyakoribb örökletes betegsége, akár 40%-uk is érintett lehet. Minden fajtán előfordul, de legtöbbször a közepes és a nagytestű kutyákon mutatkozik meg klinikai tünetekben. Ez egy örökletes fejlődési rendellenesség, aminek kialakulásában több hajlamosító tényező is szerepet játszik.

A betegség "örökletes" volta azt jelenti, hogy kizárólag olyan kutyák betegedhetnek meg, amelyek örökölték a betegség génjeit. A "fejlődési" megjelölés azt jelenti, hogy a betegség nem veleszületett, hanem a kutya fejlődése során fokozatosan alakul ki.

A CsD lényege, hogy a csípőcsont és a combcsont nem pontosan illeszkedik, ami a genetikailag terhelt egyedekben a születés utáni hónapokban jelentkezik. Minél lazább az ízület és minél több hajlamosító tényező áll fenn, annál valószínűbb, hogy a mozgás közben pontatlanul érintkező ízületi felületeken fokozott terhelés lép fel. Ennek következtében másodlagos gyulladásos-elfajulásos elváltozások alakulnak ki, amelyek erős fájdalommal és sántasággal járnak.

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.

+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

2017 Január:

2017 Február:

Ebben az időszakban nagyon sok cica elcsatangol, és a legtöbb nőstény macskának március végére már 3-4 kölyke lesz, ha nicsenek ivartalanítva. Ezért mi, a Ligeti Állatorvosi Rendelő orvosai úgy döntöttünk, egy akcióval próbálunk segíteni azoknak a felelős állattartóknak, akik anyagi okokból  nehezen engedhetik meg maguknak az ivartalanítási műtétet.


PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.

+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

Az akció keretében a műtétet INGYEN elvégezzük! Önnek csak a beavatkozás anyagköltségét (gyógyszer, infúzió stb.) kell fizetnie,
kandúr cicáknál 5900Ft,
nőstényeknél 7900Ft
.

A kedvezményes ivartalanítás 2017. február 13-28- ig tart.

Önnek MOST csak az anyagköltséget kell kifizetni és időpontot foglalni:

Mi történik, ha nem ivartalaníttatjuk nőstény macskánkat?

Egy ivaros macska évente átlagosan 3-szor ellik, melyből átlagosan 3 macska születik. Ha kiszámoljuk, ez az első évben 12, a második évben 67, a harmadik évben 376, az ötödik évre pedig csaknem 12000 kiscica születne meg. A lakásban tartott cica párzási időszakban két-három hetente ivarzási tüneteket mutat, ami alkalmanként egy hétig is eltarthat. Ez a macskának és a gazdának is szenvedés.

Az a nőstény macska, amelyik kertben él, a párkeresés érdekében elcsatangol, és így fokozottan ki van téve a közlekedési eszközök, autók, kutyák okozta veszélynek. Ha az ivartalanítással megszüntetjük a hormonhatást, a kóborlás is megszüntethető. Nem utolsó sorban az idegen macskák, kóbor állatok különféle nemi úton terjedő fertőző betegségeket is terjeszthetnek


Mi történik, ha nem ivartalaníttatjuk ki kandúr macskánkat?

A kandúrok ösztöneiktől vezérelve járják a környéket, újabb és újabb elfoglalható territóriumot keresve, ahol az ott élő helyi kandúrokkal vívják meg csatáikat. A csatákból sérülésekkel térnek haza, melyekből hamarosan bakteriális gyulladás, kezeletlen esetben tályog alakul ki,
A kandúrok ösztönösen körbejelölik vizeletükkel területük határait, akár kertről, akár lakásról legyen szó. Ez a viselkedésük az ivarérettséggel alakul ki, és csak az ivartalanítással szűntethető meg.


Milyen idős korban ivartalanítsunk?

A macskák 6-10 hónapos korra válnak ivaréretté, így akár már egyéves koruk előtt képesek egy alomnyi kiscicát a világra hozni, tavasszal akár fiatalabb korban is vemhesek lehetnek. Ideális esetben ezt szeretnénk megelőzni, így az egy éves kor alatti (de akár már 4-5 hónapos korban végzett) ivartalanítást javasoljuk a tulajdonosoknak.


Az akció keretében a műtétet INGYEN elvégezzük!
Önnek csak a beavatkozás anyagköltségét (gyógyszer, infúzió stb.) kell fizetnie,

kandúr cicáknál 5900Ft,
nőstényeknél 7900Ft.

A kedvezményes ivartalanítás 2017. február 13-28- ig tart.


PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.

+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

2017 Március:

2017. SZEPTEMBER

Rendelőnkben szeptember 4-től szeptember 30-ig

a Pedigree fogászati hónap keretén belül minden kutyának, és minden cicának is ingyenesen megvizsgáljuk a fogazatát, a kutyusoknak 1 darab Pedigree® DentaStix® csomagot  adunk ajándékba. Az ajándékok száma limitált, érdemes minél korábban bejelentkezni a vizsgálatra, vagy rendelési időben behozni kedvencét.

Szükség esetén elvégezzük a fogkőeltávolítást is, melyet korszerü ultrahangos depurátorral végzünk, és szeptember 4-30 között a kezelés INGYENES.

A beavatkozást enyhe bódításban végezzük, majd utána felébresztjük a kutyát, így már saját lábán távozhat. Önnek csak a bódítás árát kell fizetnie.


Rendelőnkben hozzájuthat a Pedigree®  DentaStix®  -en kívül a legmodernebb enzimatikus rágócsíkhoz,
különböző fogkrémekhez, ízesített szájhigiéniai oldathoz.

Kérjük, jelentkezzen be telefonon
(rendelési időben hétfőtől péntekig 9-12-ig ill. 15-18-ig, szombat: 9-12-ig) a vizsgálatra

Bővebben a fogakról >> http://tudasanyag.vorosvariallatorvos.hu/kutyaszaj.html

AKTUÁLIS AKCIÓ

2017. OKTÓBER 17-től NOVEMBER 2-ig

Ortopédiai akció Pilisvörösváron 2017. október 17-től-november 2-ig ORTOPÉDIAI AKCIÓ Ne Hagyja, hogy sántítson a kutyája

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.
+36 26 332 450

Kérjük, jelentkezzen be telefonon
(rendelési időben hétfőtől péntekig 9-12-ig ill. 15-18-ig, szombat: 9-12-ig) a vizsgálatra

Az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy megnőtt az ortopédiai problémák száma a praxisunkban. Egyre több gazdi hozza a kutyáját esetleg macskáját azért, mert az sokat fekszik, és nem szívesen mozog, hamar elfárad, nehezen kel fel pihenés után, egy vagy akár több lábára is sántít, esetleg valamelyik lábára nem is áll rá. Természetesen egy baleset után azonnal szükség van beavatkozásra, törés vagy ficam esetén rövid időn belül műteni kell az állatot.


Ezeknek a csontműtéteknek is a legnagyobb részére felkészült rendelőnk.

A kevésbé sürgős ortopédiai/neurológiai problémák megoldására praxisunkban a legmodernebb, legjobb képet adó röntgenhívó áll rendelkezésünkre.   

A vizsgálatokat dr. Péterhegyi Csanád szakállatorvos, ortopédus végzi kedden 9-12 ill. 15-18-ig, csütörtökön 9-12-ig kizárólag bejelentkezés alapján (bejelentkezés rendelési időben a 26-332-450-es számon.


Segítségként október 17-től nov 2-ig 20%-al csökkentjük az ortopédiai klinikai szakvizsgálat árát 6000 Ft helyett 4800 Ft-ra és minden páciens AJÁNDÉKBA kap 1 levél porcépítőt (1 400 ft).

(A klinikai vizsgálat az esetleges röntgenfelvételek árát nem tartalmazza.)          

Miért fontos az ortopédiai vizsgálat?

A kisebb mozgászavarok és sántaságok időben való felismerésével (ízületi-, szalag-, csont-, gerinc problémák) és hatékony kezelésével sokat tudunk javítani kedvencünk jólétén, életkilátásán, csökken a fájdalom, javul a mozgás.


Hogyan zajlik a vizsgálat?

Az időpont egyeztetésre érkező kedvenceknél, mint minden más esetben is, felvesszük az adatokat, hiszen már ebből is rengeteg információ származik.
Pl. fiatal nagytestű kutyánál másra gondolunk, mint egy középkorú tacskónál. Tehát az állat fajtája, kora, neme mind fontos tényező.

A következő lépésben felvesszük a kórelőzményt: mikor mióta van fájdalom, sántaság, hirtelen vagy fokozatosan alakult ki? Kap-e valamilyen gyógyszert. Van-e más belgyógyászati vagy egyéb probléma?


Ezek után jön csak a klinikai vizsgálat, mely a végtagok általában alulról történő részletes végigtapintásából, az ízületek hajlításából-nyújtásából és speciális tesztek elvégzéséből áll.


A fentieken túl szükség lehet ún. kiegészítő vizsgálatok elvégzésére is, jelen esetben ez döntően a röntgenfelvétel elkészítéséből áll. Az esetek nagy részében a kutyust bódítani kell a röntgenfelvételhez való megfelelő beállítás miatt.


A diagnózis a fenti adatok és vizsgálatok eredményéből születik meg, mely alapján már a kedvencünkre szabhatjuk a lehető legjobb gyógykezelést, esetleg műtéti beavatkozást.


Miért fontos az ortopédiai vizsgálat?

Bővebben>> Csípőízületi diszplázia súlyos esete kölyökkutyán

Ortopédiai akció Pilisvörösváron 2017. október 17-től-november 2-ig ORTOPÉDIAI AKCIÓ 2017. október 17-től november 2-ig Ligeti Állatorvosi Rendelő Pilisvörösvár

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.
+36 26 332 450

Kérjük, jelentkezzen be telefonon
(rendelési időben hétfőtől péntekig 9-12-ig ill. 15-18-ig, szombat: 9-12-ig) a vizsgálatra

A vizsgálatokat dr. Péterhegyi Csanád szakállatorvos, ortopédus végzi
kedden 9-12 ill. 15-18-ig, csütörtökön 9-12-ig kizárólag bejelentkezés alapján


A vizsgálatokat dr. Péterhegyi Csanád szakállatorvos, ortopédus végzi
kedden 9-12 ill. 15-18-ig, csütörtökön 9-12-ig kizárólag bejelentkezés alapján


2017. NOVEMBER 20-tól NOVEMBER 30-ig

Ortopédiai akció Pilisvörösváron 2017. október 17-től-november 2-ig KEDVES GAZDIK! Mérföldkőhöz érkezett rendelőnk!

Pontosan 25 évvel ezelőtt, 1992 novemberében nyitotta meg kapuit az első Állatorvosi Rendelő Pilisvörösváron. Akkor még egy kis utcában, kis alapterületen és szerény felszereltséggel.

 

A Rendelőnyitás 25 éves évfordulója alkalmából
szeretnénk megköszönni minden kedves Gazdinak a hűségét és ajándékot adni minden páciensnek.

November 20 és 30 között minden
Gazdi/páciens, aki valamilyen kezelést, védőoltást, műtétet vesz igénybe Rendelőnkben,
AJÁNDÉKOT kap!


A készlet erejéig választani lehet kutyás és cicás ajándékaink közül!   

Az eltelt 25 év pácienseink lehető legjobb ellátásáról szólt. Folyamatos bővülésről, fejlesztésekről, továbbképzésekről.

A mai kor igényeinek megfelelően a magas szintű alapellátáson túl specializálódunk:
ortopédiai szakrendelés,
szemészeti szakrendelés
és ürömi társrendelőnkben kardiológiai szakrendelés is elérhető
.

Várjuk szeretettel:

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.
+36 26 332 450

AJÁNDÉKAINK

2018. Január 10-től 20-ig

Ebben az időszakban nagyon sok cica elcsatangol, és a legtöbb nőstény macskának március végére már 3-4 kölyke lesz, ha nicsenek ivartalanítva. Ezért mi, a Ligeti Állatorvosi Rendelő állatorvosai úgy döntöttünk, egy akcióval próbálunk segíteni azoknak a felelős állattartóknak, akik nehezen engedhetik meg maguknak az ivartalanítási műtétet.

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.

+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

Az akció keretében a műtétet 35% kedvezménnyel végezzük!

kandúr cicáknál 6900 Ft*,
nőstényeknél 9900 Ft*.

A kedvezményes ivartalanítás 2018. január 10-20-ig tart.
*A méhgyulladásos, daganatos, rejtett herés betegek esetében az adott műtét teljes árából számoljuk a kedvezményt.

FOGLALJON IDŐPONTOT:

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.

+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

MÉG ITT SINCS A TAVASZ,
DE A MACSKÁK MÁR PÁRT KERESNEK!!!

Milyen idős korban ivartalanítsunk?

A macskák 6-10 hónapos korra válnak ivaréretté, így akár már egyéves koruk előtt képesek egy alomnyi kiscicát a világra hozni, tavasszal akár fiatalabb korban is vemhesek lehetnek. Ideális esetben ezt szeretnénk megelőzni, így az egy éves kor alatti (de akár már 4-5 hónapos korban végzett) ivartalanítást javasoljuk a tulajdonosoknak.Az akció keretében a műtétet 35% kedvezménnyel végezzük!

kandúr cicáknál 6900 Ft*,
nőstényeknél 9900 Ft*.

A kedvezményes ivartalanítás 2018. január 10-20-ig tart.
*A méhgyulladásos, daganatos, rejtett herés betegek esetében az adott műtét teljes árából számoljuk a kedvezményt.

Mi történik, ha nem ivartalaníttatjuk nőstény macskánkat?

Egy ivaros macska évente átlagosan 3-szor ellik, melyből átlagosan 3 macska születik. Ha kiszámoljuk, ez az első évben 12, a második évben 67, a harmadik évben 376, az ötödik évre pedig csaknem 12000 kiscica születne meg. A lakásban tartott cica párzási időszakban két-három hetente ivarzási tüneteket mutat, ami alkalmanként egy hétig is eltarthat. Ez a macskának és a gazdának is szenvedés.

Az a nőstény macska, amelyik kertben él, a párkeresés érdekében elcsatangol, és így fokozottan ki van téve a közlekedési eszközök, autók, kutyák okozta veszélynek. Ha az ivartalanítással megszüntetjük a hormonhatást, a kóborlás is megszüntethető. Nem utolsó sorban az idegen macskák, kóbor állatok különféle nemi úton terjedő fertőző betegségeket is terjeszthetnek


Mi történik, ha nem ivartalaníttatjuk ki kandúr macskánkat?

A kandúrok ösztöneiktől vezérelve járják a környéket, újabb és újabb elfoglalható territóriumot keresve, ahol az ott élő helyi kandúrokkal vívják meg csatáikat. A csatákból sérülésekkel térnek haza, melyekből hamarosan bakteriális gyulladás, kezeletlen esetben tályog alakul ki,
A kandúrok ösztönösen körbejelölik vizeletükkel területük határait, akár kertről, akár lakásról legyen szó. Ez a viselkedésük az ivarérettséggel alakul ki, és csak az ivartalanítással szűntethető meg.

2018. április 16-30.

Az utóbbi 5-8 évben egy új egzotikus betegség, a szívférgesség jelent meg Magyarországon. 2009 előtt csak olyan kutyák fertőződhettek a betegséget okozó fonalférgekkel, amelyeket mediterrán országokba utaztattak. Mára azonban az éghajlat melegedése miatt a betegséget terjesztő szúnyogok „beköltöztek” hazánkba, így sajnálatosan már nálunk is egyre több kutya szívféreg-fertőzött.

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.
+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

Hogyan tudhatjuk meg, hogy fertőzött-e kedvencünk?

Ha kutyusunk 6 hónapnál idősebb, vérvizsgálaton kell átesnie:  a vérből 2 vizsgálatot végzünk, 1. vércsepp vagy Knott-teszt, 2. D.immitis ELISA gyorsteszt.

A kifejlett ivarérett nőstény férgek ún. mikrofilariákat ürítenek a véráramba, ezeket egy csepp vérből vagy dúsítási eljárással (pl. Knott teszt) mikroszkóp alatt vizsgálva lehet megtalálni. A bőr- vagy szívférgesség ez alapján nem különíthető el, mivel ezek a mikrofilariák még mikroszkóp alatt is azonosnak tűnnek. A két féreg elkülönítésére használjuk az ELISA gyorstesztet, amely akkor lesz pozitív, ha a beteg szervezetben legalább 2 ivarérett (nőstény) szívféreg van.

Ha ezek negatívak, elkezdhetjük a megelőző kezelést. 6 hónap múlva érdemes megismételni a vizsgálatot, hiszen a szúnyogcsípést követően 6-8 hónappal lehet legkorábban kimutatni, hogy fertőződött-e kedvencünk (praktikusan tehát az előző évi fertőződést tudjuk kiszűrni). Ha az eredmény akkor is negatív, akkor biztos, hogy nem fertőződött kutyusunk.

Ha a vércsepp/Knott-teszt pozitív, az ELISA negatív, akkor nagy valószínűséggel bőrférges a kutyánk.

Ha a vércsepp/Knott-teszt negatív, az ELISA pozitív, akkor van esélye, hogy szívférges a kutyánk. Ebben az esetben más gyártó ELISA tesztjével is meg kell ismételni a vizsgálatot, illetve a későbbiekben újabb tesztek elvégzésére lesz szükség, és annak pozitív eredménye esetén juthatunk megbízható diagnózishoz (PCR vizsgálat).

(Az esetleges pozitív eredmény esetén azonnal részletesen elmondjuk a további teendőket a gyógykezeléssel kapcsolatban.)

Ha 6 hónapnál fiatalabb kölyökkutyánk van, vagy az eredmény mindkét féregre negatív, akkor el kell kezdeni a megelőzést havonta cseppel, vagy tablettával.

Bővebben olvashat a témáról>> szívférgesség cikkünkben

1.
A kutyák és macskák fertőződése egy szúnyogcsípéssel kezdődik.

2.
Ezt követően kb. 6 hónap alatt a fertőző lárva bejárja az állat szervezetét.

3.
többször átalakul közben, végül a tüdőben és a szívben válik kifejlett 10-20-30cm hosszú féreggé

4.
Ezek a felnőtt férgek ontják magukból a kis lárvákat (mikrofiláriák), és akár 7 évig is elélhetnek így.

5.
A fertőzött kutyát ezután megcsípi egy szúnyog, amelyben 2 hét alatt kialakul a fertőző lárva.

6.
E
z a szúnyog a következő gyanútlan kutyust megcsípi, és újabb fertőzés ered meg


És a szúnyog újra csíp

2018. április 16-30. között akciósan végezzük
a szív/bőrféreg-szűrést
Vérvétel+mikroszkópos vizsgálat+dirofilaria teszt 8500,- Ft helyett

most csak 6500,- Ft

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.
+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

Kérjük, jelentkezzen be telefonon
(rendelési időben) a vizsgálatra

2018. április 16-30. között akciósan végezzük
a szív/bőrféreg-szűrést
Vérvétel+mikroszkópos vizsgálat+dirofilaria teszt 8500,- Ft helyett

most csak 6500,- Ft

AKCIÓ 2018. OKTÓBER

Kedves Állattartók!


Az idei évben rengeteg a szuronyos istállólégy, mely szinte ellepi a kutyákat, különösen a füleket, orrhátat szeretik kicsipkedni, ezzel folyamatosan zavarják, zaklatják a kutyát. Súlyos esetben vérzés, bőrgyulladás alakul ki.

A kullancsok és bolhák mellett tehát most ősszel a legyek ellen is védekezni kell!

2018. októberében.  AKCIÓSAN a nagytestű kutyákra alkalmazható Vectra 3D spot on-t javasoljuk, mely kullancs, bolha, szúnyog és a szuronyos istállólégy  ellen is hatásos.
Októberben
30% kedvezménnyel,
most csak 2800 Ft-ért kapható
rendelőnkben a készlet erejéig!

Telefonos bejelentkezési lehetőség:
(rendelési időben) a vizsgálatokra

Fogászati Hónap a Ligeti áÁllatorvosi rendelőben Októberben

ÜRÖM
Ürömi Állatorvosi Rendelő

Üröm, Dózsa György u. 9.

+36 26 350-698 vagy
+36 30 990 9045

Ne hagyja lebénulni kutyáját! Használja ki az ingyenes csípőízületi vizsgálatot!

ÜRÖM
Ürömi Állatorvosi Rendelő

Üröm, Dózsa György u. 9.

+36 26 350-698 vagy
+36 30 990 9045

ÜRÖM
Ürömi Állatorvosi Rendelő

Üröm, Dózsa György u. 9.

+36 26 350-698 vagy
+36 30 990 9045

MÉG ITT SINCS A TAVASZ,
DE A MACSKÁK MÁR PÁRT KERESNEK!!!

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.
+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

MI A SZÍV/BŐRFÉRGESSÉG? Hogyan tudhatjuk meg, hogy fertőzött-e kedvencünk?

ÜRÖM
Ürömi Állatorvosi Rendelő

Üröm, Dózsa György u. 9.
+36 26 350-698 vagy
+36 30 990 9045

ÜRÖM
Ürömi Állatorvosi Rendelő

Üröm, Dózsa György u. 9.
+36 26 350-698 vagy
+36 30 990 9045

Hogyan VÉDEKEZZÜNK A szuronyos istállólégy ellen

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.
+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

 Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.
+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

Telefonos bejelentkezési lehetőség:
(rendelési időben) a vizsgálatokra

2019. Február 11-február 28-ig

Február 11-február 28-ig (az ebben az időszakban ivartalanított macskák esetében jár az ajándék) Minden nálunk ivartalanított cica 5.000 Ft értékű választható AJÁNDÉKOT kap!

Tudjon meg többet az ivartalanításról?

Kattintson erre a linkre >> https://tudasanyag.vorosvariallatorvos.hu/macskaivartalanitas.html


Mi a veszettség?

A veszettség olyan fertőző betegség, ami az emlősöknél (embernél is) agy–, valamint gerincvelő gyulladást okoz és mindig halállal végződik. A háziállatok közül a macskák jelenthetnek kiemelt veszélyt a terjesztés szempontjából, kijáró/kinti macskák a kóborlásaik alkalmával több idegen állattal találkozhatnak, ezért fokozottabban vannak kitéve a fertőzésveszélynek. Ezen kívül számolni kell a sok gazdátlan cicával is.


Hazánkban csak a kutyák esetén kötelező beadatni a vakcinát, de a macskákat is érdemes beoltani, hiszen így biztosan elkerülhető a fertőzés.

Mi a leukózis és a macska AIDS?

A leukózis és a macska AIDS (FIV) egyre gyakrabban előforduló macska betegségek, sok esetben súlyos elváltozások alakulnak ki, a jellegtelen és/vagy gyakori betegségek hátterében is állhatnak. Szintén a kijáró cicák veszélyeztetettek. A gyorsteszt egy csepp vérből 5-10 perc alatt kimutatja a fertőzést így a cica hosszú távú kezelése időben elkezdhető.

Február 11-február 28-ig (az ebben az időszakban ivartalanított macskák esetében jár az ajándék) Minden nálunk ivartalanított cica 5.000 Ft értékű választható AJÁNDÉKOT kap!